Renässansringen

Release 16 augusti 2019. MiMa Förlag. Omslag Andreas Norrefjord Design. Pocket release 19 december 2020. Louise Bäckelin Förlag.

Utsedd till Månadens Pärla hos Adlibris i september 2019. Ingår i Akademibokhandelns läsklubb.

Renässansringen är den andra boken i serien om kyrkogårdsvaktmästaren och urmakaren Aron Pettersson.

Mitt under senrenässansens glansdagar år 1562 galopperar den mystiske Mr Walker in i kungaborgen Palace of Holyroodhouse i Edinburgh. Han tänker fria till Skottlands Drottning Mary Stuart och ge henne en magnifik ring, vars krona är formad som en dödskalle.

Det är upptakten till ett dramatiskt äventyr där en livs levande seriefigur, en faster med hemlighetsfulla drivkrafter, en besynnerlig Londonvåning, Drottning Elizabeth II:s guldgnistrande slottsklockor och den dödskallemärkta renässansringen får urmakaren Aron Pettersson att svettas rejält.

Arons tickande värld befolkas av ungdomskärleken Margaretha, dottern Anneli som är brittisk toppagent, barnbarnet Axel som pluggar till mykolog och de säregna grannarna i huset vid 142, Hyde Park Square, som alla verkar så egendomligt sammanbundna på ett märkligt sätt.

Renässansringen är en äventyrlig historisk roman där Arons livsdrömmar utmanas av en sällsynt förmåga att snubbla in i rafflande världshändelser medan hans heta passion för klockor leder honom rakt in i monarkins högsäte.

Johanna Wistedt, bokbloggare & Ameliaskribent:

”Här blandas historiskt drama, feelgood och thriller på ett övertygande sätt. Elisabeth Öhman har knäckt koden och får berättelsen att röra sig framåt lika smidigt som ett av huvudpersonen Arons allra mest exklusiva urverk.”