Miljön i ”Drottningklockan" är sörmländskt magisk.
Miljön i ”Drottningklockan” är sörmländskt magisk.

Bokförlaget SOL, 2018 + MiMa Förlag (pocket) 2019

Betyg 5 av 5 och utsedd till Månadens Bok juni 2018 av jenniesboklista.com

Ingår i Adlibris sommarpocketkampanj 2019.

Drottningklockan finns även som pocket, ljudbok (WAPI, uppläsare Roman Andrén) och e-bok på alla plattformar samt som multimedia. 

Drottningklockan är en äventyrlig skröna i romanform där kyrkogårdsvaktmästaren och amatörurmakaren Aron Petterssons händelserika liv är en knockout i både verklig och fiktiv mening.

Under spektakulära former stjäls drottning Marie-Antoinettes magnifika fickur från ett museum i Jerusalem. Tjuven kommer undan och flyr utomlands där han håller sig undan och byter identitet. Men att ha ett värdefullt och välkänt stöldgods i sin ägo är farligt och han bestämmer sig för att låta någon annan gömma klockan tills tiden är inne att sälja den vidare.
Aron är en annorlunda kyrkogårdsvaktmästare som tack vare sitt brinnande intresse för klockor oväntat blir förvaltare till det stulna uret. Detta blir upptakten på en mångårig katt och råttalek mellan den undre världen och den intet ont anande urmakaren, som tas med på en fartfylld resa runt jorden.
I bakgrunden finns även ungdomskärleken Maggan och en okänd dotter som gör spionkarriär inom M16 i London. Kommer sanningen fram? Och kommer drottningens klocka att hitta hem?

Drottningklockan är ett spännande äventyr där de mest osannolika vägarna möts och där kärlek och passion spelar huvudrollen.

”Drottningklockan” vann författarcoachen Ann Ljungbergs ”superVIPtävling” för bästa synopsis bland 198 bidrag i december 2015. Boken har en unik, designad Timeliness-logotype som anger att det är bok nummer 1 i serien. För Aron betyder Timeliness att man är överens med tiden.
Releasad den 15 juni 2018 på http://www.bokforlagetsol.se

Några läsarröster:

”Tack för en mycket trevlig läsning i solstolen på Mallorca. Dessutom en liten nostalgitripp tillbaka till Nyköping, vilket gav extra bonus. Med detta sagt önskar jag dig en fortsatt lyckosam framtid som författare och hojta till när uppföljaren kommer så ska jag införskaffa den för nästa solsemester. Gunnar i Uppsala”

”Har nu läst ut din bok. Så otroligt bra!!! Jag är djupt imponerad. Vilken härlig berättarkonst du besitter. Varje person i berättelsen blev så levande i min fantasi. Jag ser fram mot nästa bok med ”gänget”. Igen, superbra bok och lyckönskningar till fortsättningen. Pia i Västra Frölunda” 

”Har just sträckläst den. Mycket bra! Gunilla i Sandvik”

Uppföljare i serien om urmakaren Aron är:

”Renässansringen”. Del 2 i serien. Release 14 augusti 2019. MiMa Förlag. Pocket 19 december 2020. Louise Bäckelin Förlag.

”Pärlbroschen”. Del 3 i serien. Release februari 2021. Louise Bäckelin Förlag.