Barometern: Öländsk litteratur i fokus på Himmelsberga

Premiären för vår författardag på Ölands Museum Himmelsberga blev het på flera sätt. Otroligt varmt och otroligt givande! Tack alla för att ni gjorde Ölandsförfattarnas dag till en glädjens dag i litteraturens tecken. På scenen berättade Anna Winberg Sääf, Jenny Clevström, Nina Lekander och Sanna Mac Donald om sina författarskap, elegant presenterade och modererade av min kollega Charlotte Sirc. Eva Forssell och Anna Jacobson från Borgholms bibliotek presenterade Ölandsrummets spännande guldgruva av researchmaterial, något som är så viktigt att kunna få ta del av i författarskapet.

I den stekande solen hade scenförfattarna dukat upp bokbord på innergården tillsammans med ölandsanknutna författarna Thorsten Jansson, Kristina Sjögren, Katarina Carlshamre, Eva Kvillner, Christina Fröman Isaksson, Irene Kolare, Erling Fredriksson, Caroline Möllesand, Lisa Rodebrand och Gudrun Thieleman. Borgholms bibliotek visade godbitar från arkiven och Charlotte och jag fick turligt nog också plocka upp våra böcker på ett bokbord.

Tack verksamhetschef Julius Winberg Sääf för att vi fick vara på Himmelsberga och tack alla ni som kom och lyssnade och köpte författarnas signerade böcker. Det gör vi om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 13 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.