En Författardag att minnas!

Årets Författardag på Himmelsberga avlöpte i både regn och solsken och med otroligt fina scenframträdanden av åtta författare och litterära aktörer.
Lotta och jag i Ölandsförfattarna, som arrangerade dagen, är lättade över hur smidigt allt klaffade med mixen av författarskap och genrer, programtider och teknik. Det blev verkligen en fin litterär dag att minnas.
Anders Johansson var först ut på scenen och talade om sin koppling till Öland och läste ur sin omfattande produktion av ölandsprosa, faktaböcker och diktsamlingar. Anna Winberg Sääf gav oss en sprudlande presentation om kreativitet och sin nysläppta thriller SYD, Anna Mellergård från Litteraturnod Vimmerby lyfte Barbro Lindgrens författarskap och museets nya utställning Loranga, Loranga. Kristina Sjögren, intervjuad av Charlotte Sirc, berättade om Drottning Christina och arbetet med uppföljaren till boken Kvinnokungen och Grethe Rottböll, ordförande för Sveriges Författarförbund, gladde oss med ett spontant framträdande på scenen. Louise Körnung, intervjuad av Kristina Sjögren, berättade om sin debut och historiska roman Självporträtt. Leo Eriksson gjorde en exposé över öländska författarskap som han kopplade till öländska kungsgårdar, prästgårdar och bondgårdar och Anna Jakobson och Elin Jonsson, skolbibliotekarier i Borgholms kommun, delade med sig av barnens läsvanor och favoriter där skräckhistorier, mysterier och databöcker stod högst på listan. Vid bokborden nätverkade dessutom författarna Sanna MacDonald, Bernt Wiede, Anita Winblad och Lotta Hellström.
Författardagen på Himmelsberga genomfördes i samarbete med Litteraturnod Vimmerby, Ölandsklubben, Författarcentrum Syd och Ölands Museum Himmelsberga.
Vi tackar så mycket för fin support och laddar redan för nästa års Författardag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.