@boksann: ”Jag älskar historiska romaner (utan för mycket kärleksbjäfs)!”

Tack Boksann för en underbar recension! #drottningklockan #repost @boksann
24/2019
Jag älskar historiska romaner (utan för mycket kärleksbjäfs), så när Elisabeth berättade om sin bok i en Facebookgrupp vi båda är medlemmar i väcktes min nyfikenhet. När det sen slumpade sig så att vi båda skulle till #smålitt2019 (hon som utställare och jag som besökare) så var det givet att söka upp henne! Förutom den vackra boken fick jag också möjligheten att lyssna på fin författaruppläsning i #bokbussenjönköping (se bild 2)!
I boken får vi följa Aron, en enkel timid man född -39. Son till en kyrkovaktmästare, sedermera själv kyrkovaktmästare, i Nyköping. Han lever ett enkelt liv utan större ambitioner, men med två passioner; ungdomsförälskelsen Maggan och klockor. Han förnekas den förstnämnda och går totalt upp i den sistnämnda. Så till den milda grad att han (mot sin vilja) dras in i ett drama med internationella förgreningar.
Jag tycker om denna lågmälda och enkla berättelse. Stundtals har jag lust att hoppa in i boken och ruska om Aron när han bara låter saker gå honom ur händerna, men samtidigt är hans personlighet en del av bokens charm. Det är istället bokens kvinnor som är de drivna, och ibland med råge!
Jag är glad och tacksam att jag förärades ett recensionsex av denna pärla @elisabeth.ohman ! Jag är även tacksam för de ord på vägen du skickade med mig från Jönköping! ❤️ Nu ser jag fram emot att läsa mer om Aron och hans familj i ”Renässansringen” i Augusti!
#drottningklockan #elisabethöhman#bokförlagetsol @bokforlagetsol #läst2019#bokutmaningen2019

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + sjutton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.