Kalmar Läns Tidning: ”Elisabeth blev författare efter ett klockrent råd”

Flera av de journalister som intervjuar mig kring författarskap och böcker frågar om min brevväxling med Astrid Lindgren. Det var 1978 och jag bodde i Stockholm, osäker på vad framtiden skulle föra med sig. Jag hade ett jättebra jobb på marknadsavdelningen på NK/Åhléns på Regeringsgatan, men jag längtade ut. Till friheten. Eftersom jag alltid gillat att skriva ville jag söka mig till Journalisthögskolan, men var, insiktsfullt så här i efterhand, egentligen mer intresserad av att bli författare. Jag fattade ju att det skulle ta en livstid innan jag kunde nå det målet. Men var det viktigt med en skrivutbildning eller kunde man bli författare ändå? Jag tänkte att om jag skriver till någon riktigt känd författare och ber om ett råd så kanske vägen framåt skulle bli tydligare? Så jag skrev till Astrid Lindgren och fick till min stora glädje svar. Har letat överallt efter hennes brev, men hittar det inte. Så fick jag av en händelse se att brevet finns noterat i hennes brevsamling hos Kungliga Biblioteket i Stockholm. Nästa gång jag kommer till huvudstaden måste jag ta reda på det!

Här är en artikel som Janne Adeen skrivit för Kalmar Läns Tidning, publicerad i dag, torsdag den 21 januari 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 9 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.