Ölandsbladet: Signering på hemmaplan!

Elisabeth Öhman signerade böcker i Sandvik

ÖLANDSBLADET
SANDVIK ,
Elisabeth Öhman stod i Ica Trossen i Sandvik i lördags och sålde samt signerade sina böcker, Drottningklockan och Renässansringen.

Elisabeth Öhman är journalisten, copywritern och författaren som bosatt sig på Öland för att satsa helt på sitt författande. Hon har skrivit tre böcker, medverkat i en novellantologi och arbetar på ytterligare tre böcker. Under lördagen var hon på Ica Trossen i Sandvik för boksignering.

Hennes bok Renässansringen släpptes nu i augusti och är en uppföljare till Drottningklockan som släpptes i juni 2018. De utgör de två första delarna i en trilogi. På lördagen var Elisabeth Öhman i Sandvik för signering och hade då de två boktitlarna med sig.

– Det här är andra gången jag är här, jag signerade böcker här även förra året då Drottningklockan kom ut, säger Elisabeth.

Intresset var stort när hon nu återkom med uppföljaren och en hel del människor passade på att köpa ett exemplar av den nya boken och få den signerad.

– Det har varit en jättetrevlig stund och extra roligt att vara på hemmaplan, det är många som har köpt första boken och nu ville ha uppföljaren, säger Elisabeth.

Under hösten, vintern och våren kommer hon att skriva på uppföljaren och alltså del tre i trilogin. Den har arbetsnamnet Pärlbroschen och beräknas komma ut nästa sommar. Parallellt arbetar hon även med en reportagebok om SVT-programmet Helgmålsringning som fyller femtio år nästa år. Den släpps i samband med Bokmässan i Göteborg 2020.

– Det är roligt att varva skönlitterära böcker och faktaböcker, säger Elisabeth.

Hon har jobbat med skrivande i hela sitt liv men det är först på senare år hon har börjat arbeta som författare. Och det kommer hon att hålla fast vid.

– Det är ju det här jag vill göra, det är en dröm som går i uppfyllelse, säger hon.

Under hösten kommer hon att åka ut på fler boksigneringar, mässor och föreläsningar. Här på Öland kommer vi bland annat att kunna se henne på julmässan i Skäftekärr, i samband med julmingel vid Ica Trossen och i Ica Källa vid advent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.